[...] w naczyniach cynkowych. Źródła Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci wodociągowej, wykonanej z ocynkowanych rur. Fluor luor wchodzi [...]
[...] śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba [...]
[...] przez nas pokarm składa sie z pewnych stałych składników.Są to (3 najważniejsze) : - BIAŁKA - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY Czyli nie ważne czy jemy bułke z szynką czy też pijemy mleko , każdy z tych pokarmów składa sie w różnych proporcjach z w\w składników. Aby móc sie lepiej poruszać w zagmatwanym świecie odżywiania należy od razu wyjaśnić jaka [...]
dodajcie to statsow tawrug,jaja kurze,mleko,ser zolty,kurczaka,tunczyka to bede mial na co zaglosowac... he ale dam glos na ovopol chociaz nie bralem ale jest z jaja :) E U AMO AVIDA
[...] zna się tu ktoś na sterydach i i ch dawkowaniu ?? Pomóżcie mi niechce stracić kasy ,którą wydałem na koks a mało to nie kosztowało ... Bardzo zależy mi na nabraniu masy !! PS. Marcopolo dzięki. Od jutra zaczynam jeść kurczaki , twaróg , jaja pić mleko i wogóle zaczynam tyć :) Jeszcze raz zwracam się z uprzejmą prośbą o rozpisanie mi cyklu. GO!
[...] choc teraz z perspektywy czasu widze, ze to nie jest za dobra kombinacja. Jezeli Ci nie szkodzi laktoza i specjalnie sie nie otluszczasz to mozesz sobie pic te 0,5 l + mleko w proszku(do 2 porcji zalecanych), i moze dodaj jakiegos banana czy cos, bo surowe bialko jaja rzeczywiscie grozi salmonella(a juz na pewno nie dawaj zoltka), kakao [...]
[...] masło, choć Monti dałby pewnie olej słonecznikowy mogą być morele lub figi suszone - do smaku marmolada bez cukru (pełno jej w sklepie dla dietetyków) jogurt naturalny, mleko, kefir narzędzia: (robot kuchenny, patelnia najlepiej teflonowa, podbierak, naczynie plastikowe) umyte jaja oddzielić (białko-żółtko), białko ubić mikserem na sztywno, [...]
[...] produktach. W mojej diecie staram sie uzywac duzo produktow wysokobialkowych, unikam weglowodanow prostych i tluszczu. W praktyce stosuje: chude miesa, wedliny, twarogi, mleko, jaja, ryby, ryz, makaron razowy, pelnoziarniste pieczywo. I oczywiscie duzo wazyw oraz owoce. 3) uwazam co jem. Zwsze jak mam cos zjesc to zastanoawiam sie czy warto. [...]
David15, jesli chodzi o bialko wiec to najlepsze jego zrodla to:piersi kurze,indycze,tunczyk i inne ryby,twarogi, serki wiejskie, wolowina,jaja,odzywka. Mleko niekoniecznie, sporo cukru a do tego kazeina i tluszcz. Pozdrawniam ***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
David15, jesli chodzi o bialko wiec to najlepsze jego zrodla to:piersi kurze,indycze,tunczyk i inne ryby,twarogi, serki wiejskie, wolowina,jaja,odzywka. Mleko niekoniecznie, sporo cukru a do tego kazeina. Pozdrawniam ***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
[...] szczególnie białka i węglowodanów. A oto produkty bogate w składniki odżywcze: Węglowodany: chleb, ryż, makaron, ziemniaki, kasza Tłuszcz: masło orzechowe, oliwa z oliwek (zdrowe tłuszcze) Białko: chude mięso, ryby, mleko, jaja, orzechy, rośliny strączkowe Sole mineralne: owoce i warzywa I to by było na tyle. Narazie. Pozdrawiam Hulk-Man
[...] wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów w wystarczającej ilości do podtrzymania życia to białka pełnowartościowe. Występują w takich produktach, jak mięso, ryby, mleko, ser czy jaja. Natomiast warzywa, ziarna, nasiona, czy orzechy dostarczają białka niepełnowartościowego, co znaczy, że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich [...]
[...] z innymi produktami spożywczymi. Inne przyczyny zatrucia mogą być nieświeże produkty mleczne oraz niedokładnie umyte owoce i warzywa. Latem najbezbieczniej jest pic mleko UHT(po otwarciu najdłużej najlepiej aby stało tylko 12 godzin. po tym terminie nalezy gotowac mleko) Pamitajmy: - małe spozycie zarutej zywnosc gorzi zatruciem - [...]
Ja od dawna mówię, że serwatka jest dobra ale nie jest aż taką rewelacją że wypiera zdecydowanie inne białka (mleko, jaja). Uważam że serwatka jest po prostu modna, stąd zachwyty nad nią. Zawsze mówiłem że jeśli miałbym do wyboru serwatkę i np. białko jaja czy dobrą mieszankę i byłyby one w podobnej cenie, to być może wybrałbym serwatkę, ale [...]
[...] Zanim ktoś machnie ręką i odeśle mnie do archiwum - mam jeden poważny problem.... jestem uczulony na białko mięsa zwierzęcego, mleka, jaj kurzych (w tej kolejności). Po konsulatacji z lekarzem wiem, że mięsa mam bezwzględnie unikać, mogę mleko i jaja (także przetworzone). Czy ktoś mógłby mi doradzić? "Born to the glare around the senses..."
[...] z zasady jej podawać dożylnie. Jedynie u chorych w śpiączce można podawać tę witaminę w bardzo powolnym wlewie dożylnym. wystepowanie: Drożdże, marchew, pomidory, jabłka, mleko, jaja, wątroba, otręby ryżowe, mięso, kiełki pszenicy, orzechy i rośliny strączkowe. Zapotrzebowanie Dorośli : zapobiegawczo - doustnie 3-9mg dziennie podzielone na [...]